onsdag, maj 27, 2009

Ut genom fönstret

Det berikar verkligen så mycket. Att få ögonöppnare. Att få chansen att på riktigt möta andra kulturer. På så sätt är jag jäkligt rik, jag har bott utomlands både som barn och vuxen.

Man blir inte bara rik på kultur man blir mer ödmjuk och slopar fördom efter fördom. Även de man inte trodde sig ha.

Att bli stadsbo har berikat igen. Jag ville bo här. L'get är guld. Tycker jag. Men var lite rädd för att känna att det var fintikanten. Det är det inte. Det är det inte. Det är jäkligt lättsnackat hög service och inte alls finfint.

tisdag, maj 26, 2009

I dont know....

Vi har precis spenderat en vecka i Schweiz. På semester denna gång. Ja jag vet. Vi flyttade ju precis! Det var hur som haver bara ljuvligt och inte sentimentalt. Det kanske är för tidigt för det iofs. Bruna och utvilade och barnen har gått en dag i sin gamla skola med. Porte aperte. Öppna dörrar för dem där borta. Underbart.

Varmt som sjutton var det med. Vi lämnade + 35 grader och drog direkt till fritidsfest och sen till vårruset. Jag sprang in på 34 minuter. Trots heshet och allmän sovbrist. Glad för det. Mina fyra bästa fans stod vid mållinjen med ros och pepp. Så fina.

Jag vet inte. Ska jag fortsätta blogga? Det känns inte som om det kommer naturligt längre. Jag är hemma nu. Det kändes som om vi aklimatiserade oss direkt. Inte alls svårt. Som jag trodde. Kanske för att vi beslutade oss för att göra nytt. Flytta ifrån hus och förort in till city. Kanske.

måndag, maj 11, 2009

Challenges

Det är en utmaning att downsiza. Det är en utmaning att få plats. Det är en utmaning att se och finna smarta compact living idéer.

Vi packar upp. Vi funderar. Vi nyttjar det höga taket. Vi funderar lite till. Däremellan målar jag vitt. Vita väggar och färg på tavlor och kuddar, mattor och om man vill möbler. Men väggar ska vara vita. Om man frågar mig.

Jobbar gör jag bara i nödfall. På måndag ska vi till dietist jag och piccolo. Så har vi börjat med matkomfort.se. Fan vilken fröjd att få äta restaurangmat hemma. Vi har gjort veckoschema med. På vilka som städar vart och när och vem som lagar mat med vem.