måndag, december 17, 2007

Coro Calicantus

När vi kom fram till piazzan igår kväl,l lille O maken och jag, var den full. Alla köade för att komma in i kyrkan. Vi var där 30 minuter före kyrkan öppnade. Mamma mia skrattade vi. Skämtade om att barnen inne i kyrkan lika gärna kunde vara Madonna sett till publikstorlek. Det knuffades, skrattades och stämningen var hög. Vi fick ok platser trots allt. 700 personer satt inne kyrkan, och stod, det fanns ju bara 600 platser att sitta på. Lille O satte sig lägst fram med ett leende mot dem som skuffade sig åt sidan, typiskt lille O...

Vilken show. Vilken musiklärare. Går bara att säga wow. Fattar inte hur han fått 150 barn i olika åldrar att kunna så mycket, sjunga med sådan glädje och med mycket lek, miner och gester. D e t v a r f a n t a s t i s k t!!! Lilla H sken som en sol på scenen. De sjöng så vackert stundom att vi torkade tårar. Wow säger jag bara. Och vi insåg att så mycket hänger på läraren. Ett litet glädje knippe som lyckades dirigera 150 små näsor samtidigt i kanon. NU hajjar vi varför lilla H älskar körsång. Kunde jag sjunga skulle jag också vilja vara med without any doubt!

6 kommentarer:

Sunflower sa...

Vad fint att läsa, nästan så man kan känna stämningen som var i kyrkan. Visst är det mycket som hänger på läraren, men det är inte att förglömma barnens viljor och lustar att sjunga (oj det rimmade men det var inte meningen) och uppträda. En duktig och uppmuntrade lärare är A och O, barnen som vill och med är är A och Ö. :) Kram

Var dags glimtarn sa...

Nej du har så rättm icke att förglömma! :)

Dubbelörn sa...

Vår son hade en sådan musiklärare i småskolan. HAN var helt fantastisk! Barnen gjorde underverk, så visst hänger det på läraren.

Kramar

Var dags glimtarn sa...

Dubbelö- ja de ör klart en viktig inspiration!

Maewe sa...

I sing in the Calicantus since twelve years now. I tried to translate your article but didn't understand much :D I guess you liked the concert ? I certainly hope so. Hope to meet you soon in another concert !

Var dags glimtarn sa...

Ciao Maewe!

My daughter (7) sings in the coro calicantus and she loves it! It was a beautiful concert :)