onsdag, december 12, 2007

Lurenisse

Ring Lasse Majas dektektivbyrå säger lilla H. Vi letar vidare säger lille O. De glömmer att morsan har grym ordning bland alla pinaler och lådor efter 29 flyttar och två utlandsflyttar på 2 år. Den bara finns inte. Igen.

Vi lämnade Como med världens härligaste jullåda. Där varje gotländsk tomte var noga vald efter längden på skägg. Där alla farmors virkade tomtar bäddats ner i små askar. Den lådan försvann i flytten. Märkligt nog. Vi såg på när flyttfirman tömde huset, vi såg på när de lastade av, vi körde efter dem hit.

Förra året köpte vi allt nytt, inte lika fint och det skulle inte bringa tillbaka lika många minnen att packa upp tomatrna i år insåg jag. Tydligen så ville nissarna inte packas upp kanske av den anledningen. Lådan var borta. Lådan är borta. Det finns ingenstans kvar att leta. Föra årets tomar och kulor har rymt!

IKEA har fina julprylar de med. Jag har lagt alla tomteval på hyllan, försöker minnas alla farmors då jag inte har dem kvar. IKEA som sagt, de med har fina julprylar. I år är det IKEA för hela slanten. Nästa år? Vem vet, jullådan lär inte återfinnas då heller om jag får gissa

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vi packade i 4 omgångar av olika skäl så här är det mesta borta. Men i år dök plötsligt en massa upp men toppstjärnan den är spårlöst försvunnen...

Kramar

Anonym sa...

Men så mystiskt! Den finns inte inuti en annan större låda?

Var dags glimtarn sa...

Dubbelö - lurenissar finns överallt ;)
Milena - hos oss (ordningsfaciseten) är alla kartonger lika stora :O