torsdag, juli 03, 2008

Curls and presents

Imorse satte jag klockan, vi är sådana sjusovare. 09.00 satt jag duschad och redo för konferens samtal. Tidigaste morgonen denna vecka. 10.00 satt jag hos frissan. Hon har tjatat att jag ska låta mina lockar vara, att lära mig hantera dem. Ok, sa jag. Nu sitter jag som en "kort hårig" (halvvägs till axlarna) Carrie, ha ha. I wish. Men lite kul är det med lockarna ändå.

Idag är det hett. Och fuktigt. Det ska bli värsta åskan idag, det som enkom vanligtvis åskar nattetid. Barnen målar, vid målarstativ, den andra målar ett smyckeskrin, hon fick i födelsedagspresent.

Sen vill jag se Arn. Men barnen är kanske för små.

Lilla H fyller 8 år nästa fredag, samma dag som vi drar till Palma. Maken och jag diskuterar alltid småirriterat presentinköp. Jag älskar att köpa presenter. Han tycker fler än 2 är för mycket. Men, säger jag, är det inte fint att få det man önskar sig en gång per år, att verkligen fira. Är listan lång så givetivs inte. Men en stor och 4 små tycker jag. Ha ha. Inte han, nähä. Men jag har köpt en bokhylla (fatta en 8 åring som önskar sig det måste ha det!), ett litet polly pocket hus, guitarr hero , en ängel (hon samlar), dans kläder till hip hop kursen (idag var det 50% när jag gick förbi, kunde inte låta bli..., men maken vet inte om det såklart, än...). Är det för mycket?

Jag hade gärna köpt plattTV med, tycker det är bra att de kan kika på Tv i sina rum när vi har massa gäster t ex. Men totalt onödigt, I know. Däremot såg jag hos frissan i tidningen Grazia ett barnrum jag tänker sno ideér ifrån. Där var ett lågt lågt bord, med en stor kudde framför och på stod datorskärm och barnens spel. Vi har alla de alteraljerna, här ska möbleras i åskvädret som drar in just precis nu.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad du är roligt!
Fritt citerat: "Jag tycker det är lagom med fem paket. Jag har just köpt fem presenter! Jag säger inget till maken, det är bättre att han får dem som en överraskning."

Och en rolig sak till är att hemma hos oss är det precis likadant. Maken tycker att det är bättre att köpa nån eller några saker som kostar lite mer och har hög kvalitet, medan jag vill köpa mycket saker.

Var dags glimtarn sa...

ZÄTA- HA HA, ja precis så, jag har köpt 5 presenter och inget vet maken hoho. Skönt att det inte bara är jag. Jag tycker ju inte att det är för mycket :)

Peters Projekt sa...

Saluto da Svezia!

Vad kul med besök från en utlandssvensk! Om jag fattat saken rätt är du väl i Sverige just nu?

Läste precis om er bröllopsdag och kom att tänka på att vi är barnlediga ett par dagar. Då kan man ju tänka sig att vi skulle ta en repa in till sta´n och kalasa lite? Nädå, vi strosar runt här hemma och njuter av tystnaden, målar ett golv, schamponerar och trimmar hunden, gosar med den kvarvarande kattungen och äter frukost, lunch och middag på helt "tokiga" tider. Och vi njuter! Tänk vad det lilla kan ge energi och välbehag.

Lite nyfiken på din verksamhet ;) Som beteendevetare kan man ju jobba med lite olika saker . . .

I Rom senast jobbade jag/vi med italienska Terna, som vill vässa sin CRM-process. I grunden handlar det om att facilitera oftast stora grupper i komplexa frågor och på *mycket* kort tid finna lösningar. Delaktighet och involvering på bred front är nyckelorden.

Ha det så bra och lycka till med att bli rektor!

Peter :P

Anonym sa...

Grattis till 20 veckor!!!
WOW vad tiden gar fort.

smultron sa...

Vi köper fem paket. Oftast inte så dyra. Önskar man sig nåt större ska det ändå finnas fyra med lite små grejer i.

Åska på gång igen. Inte lika läskigt på dagen, hoppas jag.

Var dags glimtarn sa...

Peters projekt - hejoch välkommen! Nej vi är i Ticino still, vi var en resa tor till Sverige nyss :) Vi åker igen till Sverige och stannar i några sommarveckor i slutet av juli! Ja det lilla är underbart. Vi är iofs "hemma" men ändå borta i Stockholm, så vi turistar nog :)

Silvia - Hej hur mår du? Vilken vecka? vecka 21 på måndag, tiden flyger som sagt...

Smultron - nej men lika mägtigt, man ser det dra in, plötsligt är det svart och man ser inte ens grannen! 5 paket är lagom alltså :)

Anonym sa...

Jag kollade in bilden pa din blogg "vardagsglimt's baby" och den visade 20 veckor. Sjalv ar jag i vecka 27 nu och borjar bli trind och rund.ezaphsa

Anonym sa...

Trevlig helg på er in the heat.