lördag, april 11, 2009

Moments and life moves on

Lille M har fått en gudmor. Vi grät båda två. Det var ett fint ögonblick.

Värmen kommer och går. Lika så insikter. Tänk. Vi har uppfyllt en stor dröm. Att flytta utomlands, till Italien. Att det sen blev Schweiz vet vi inte riktigt hur det gick till. Men vi har nu i snart 3 år bott i denna vackra miljö. Omringade av italienska och alper, av vatten och av blomstrande färg fyrverkri. Också ett magiskt år i Como. Som för alltid finns i mitt hjärta. My place.

Vi flyttade ut modiga. Vi kommer hem visare, mognare och rikare på erfarenheter och liv. Vi var fyra när vi flyttade ut. Nu är vi fem.

Jag har fått nya glasögon. Det är inte svårt att skriva under på att man värderar annorlunda efter några utlandsår. Värderar nytt. Och hur mycket mer man värderar det man tidigare tog för givet. Glasögonen har nu vidvinkellinser. Och det är ganska befriande. Små saker som jag brydde mig om tidigare, små energitjuvar är helt väck. Jag vet inte hur mycket jag har förändrats. Men jag vet att jag har det. Jag känner mig lugnare och så fanatiskt nöjd. Jag jagar inte längre. I alla fall inte just nu.

Givetvis har vi fler drömmar vi vill uppfylla. Vissa små. Andra större.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vi hade ju bara 1 1/2 år utomlands men jag förstår precis vad du menar... Skönt att du känner dig så lung :-) Jag undrar ofta om det är just här vi ska bo... Det finns ju så många platser i världen... Varmt lycka till med flytten och välkommen hem till Sverige!
Jessica (norrköping-manchester)

Anonym sa...

...lugn ska det vara förstås :-)

Christina sa...

Gudmor - fint! Jag älskar att vara Gudmor. Hoppas mina barns Gudmödrar känner likadant.
Kram C

Var dags glimtarn sa...

Hej Jessica! Hur gör ni för att underhålla engelskan för barnen? Kul att du tittar in! Trivs ni tillbaka i Sverige?

Christina - Hej! Jag med, har två små, det räcker så tycker jag :O Kul att du tittar in!

Christina sa...

Min pappa är engelsk. När jag växte upp var det inte bra att tala två språk med barnen...haha men det var på 70-talet. Nu vet jag att det är jätte bra med fler språk. Men tyvärr kan jag inget om hur man gör praktiskt. Min man är fransk och vi brukar passa på att köpa DVD på franska när vi är där - så får barnen titta med fransktal. Det är mitt enda tips.
Kram och lycka till!
/C.

Eva i Aquitaine sa...

Hej! Utlandssvenska sedan tolv år... du förstår nog men vill ändå flagga för att kulturkrocken är värre när man flyttar hem! Har jag hört... man väntar sig ju inte det när man kommer HEM... men som du skriver, man förändras...!!

Men det blir säkert bra! Har trespråkiga barn, ger gärna tips!