måndag, oktober 30, 2006

En höstlovs måndag

Höstlov. Sol. Två barn och två vuxna. Morgon. Ledighet och jobb i trixande kombination. Små utflykter. Handlande, vägandes av frukter och grönsaker av små barnahänder. Proppfull fruktskål som runnit över på bänken. Promenader och lekplatser. Picnic i bastväska. Åtminstonde packad i bastväska. Ätandes på entimmes promenad. Eftermiddags fika hos vänner.

Kväll.Sovande barn. Vuxna framför varsinn dator. Jobb och lov är en oknäckbar nöt. En nöt som kanske inte bör knäckas utan bara gluttas på. Lämnas åt sitt öde. Släktingar på väg från Cannes. Kommissionen på väg in i dvd spelaren. Ögonlocken tunga.

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Jag har precis samma situation. Det är svårt att få dem att inse att man måste arbeta när man sitter hemma. Och själv blir man väldigt splittrad. Men mest är det fördelar med att kunna disponera sin tid lite mer än vad de flesta kan.

Var dags glimtarn sa...

Jag tycker allt är fördelar med hemmakontor MEN hur kommer det sig att skolorna stänger helt 10 + 1 +2 +1 veckor per år, hur ska man klara att ha 14 veckors ledighet? Men visst det går, men det blir till att jobba andra tider :)