fredag, augusti 15, 2008

Skulle det kännas rätt?

Får vi plats vi snart fem hemvändare i ett radhus på 125 kvm. Kommer det känns trångt att downsiza 75 kvm? Eller bara som i min dröm, bekvämt. Small garden, small house. Mer tid till annat. Mer pengar till annat. Eller bara trängre och irriterande.

12 kommentarer:

Sara sa...

Vi flyttade till ungefär 75 kvm mindre. Jag ångrar det inte för en sekund. Mer tid till annat. En känsla av frihet. Så var det för oss.

Dubbelörn sa...

125kvm låter inte mycket... på 5 pers!!!

Vi bodde 3 pers 115kvm i lgh i stan, o det var absolut inte för stort!! Nu bor vi i 180kvm o det är heller inte för stort *skrattar*.

Avskyr att bo trångt o spec med barn, då väljer jag hellre större o rymligare.

Kramar

C. Meow sa...

Beror nog rätt mycket på hur kvm är disponerade. Men man kan ju alltid flytta till större om det visar sig att Juno tar mycket plats ;)

Borsökna Östergård sa...

trångt KAN vara väldigt irriterande. Mitt inlägg i debatten.

Åsa sa...

Trångt kan också skapa ännu mer närhet i familjen... Svårt sånt här.

Anonym sa...

Vad man upplever som stort eller litet beror nog på vad man är van vid. Visst, är det stor skillnad mot hur man hade det tidigare kan det nog upplevas som trångt. Men å andra sidan blir det mindre yta att städa, och kanske är det skönt att rensa ut möbler och prylar och ha det mer avskalat hemma. Det kan kännas väldigt skönt att rensa ut! Ska du ha ditt kontor till din firma hemma? Då kanske du behöver större utrymme?
/Anna S.

Solrosfrö sa...

Vi är fem och har 170 kvm. Jag skulle kunna tänka mig större faktiskt... men det är helt ok. Det är just gästsituationen som inte funkar med vår öppna planlösning. Men allting går ju så det är klart att man KAN få plats på 125 kvm och mindre ändå :)

smultron sa...

Med 93 kvm och 6 i familjen så är mitt svar bestämt-JA!

Anonym sa...

gioia: så det blir hemflytt nu ;) Och 125 kv på fem personer tror jag absolut funkar,säskilt när lilla Juno bara är liten. Vad känner barnen för en ev hemflytt? :)

Anonym sa...

Intressant att läsa att folk har så olika erfarenheter. Jag tror inte att jag skulle valt ett så "litet" boende om vi var så många, men det beror nog på att jag är så hemkär. Jag är nästan hellre hemma än ute och reser till exempel, så för mig är det viktigt med stora ytor hemma och mycket att röra sig på.

Jag tror att det bara är ni som vet vad som kommer funka för er familj.

Anna sa...

Stora beslut, och så det där svåra med att väga för och emot. När litar man på magkänslan och när måste förnuftet styra?

Se där, så obehjälplig jag kan vara...

Liksom Zäta är jag hemmakär och dessutom kär i luft och rymd. Samtiddigt vet jag att allt det där är lyxproblem, egentligen.

Jag tror på dig; att du snart får en bra magkänsla kring något, oavsett storlek.

Var dags glimtarn sa...

Alla - alldeles för trångt kom vi fram till. Tack för alla kommentarer!!