fredag, mars 09, 2007

Fredags sug

Hemkomen från italienskan; oggi io ho letto la forma passato prossimo. Konstigt nog kan jag imperfekt bättre än presens, så kan det gå när man lär sig ett språk genom att lyssna i ett år före man studerar : O (utan att garantera att meningen ovan är korrekt...)

Solen lyser, inte ett moln. Bergen är stolta och visar på vit fin snö på topparna. Magnolian blommar, lila och magnolia är så vackert! Jag vill inhandla utemöbler och sippa på vittvin och äta kronärtskockor i vår miniträdgård, blicka ut över Lago maggiore denna varma dag. De där utesofforna som ser ut som mörkbast och som en innesoffa ute *drömmer* Tempmätaren står på 19 grader! Det luktar blommor överallt, andas in djupt, nyser men njuter. Dofter får mig alltid att nysa, lustigt.

Jag vill även handla de där jeansen och den där skjortan från shopaholic. Mycket man vill, eller hur : ) Viljan och hoppet står mig väldigt nära, mina buddies *S*

5 kommentarer:

Anonym sa...

Stop shopping!!Met Lilian last night for a dinner in town,8 years since we met and it was like yesturday!Tittade på massa gamla foto och på Sofies lilla flicka Thea.Tittade i skylltfönster på väg hem och fick lust att shoppa tillsammans igen.Love you Mamma

Var dags glimtarn sa...

M - Nothing like outlets in the US...How fun to see L! Bella nome Thea.. Big kiss

Nässelblom och choklad sa...

Det låter underbart att ha den vyn framför sig. Och att kunna sitta där med ett glas vin, lukta och njuta - vilken livskvalitet. Ha en skön helg!

Sara sa...

Solen i Stockholm också idag och imorgon ska det bli 10 grader!
Det låter så vackert, platsen du beskriver. Och min längtan tillbaka till Italien blir allt starkare. (Vi åker i juli).
Ha en bra dag!

Var dags glimtarn sa...

Nässelblom - Livskvalitén här är hög, helt klart. Inte bara den vackra vyn, dofterna, klimatet och att det erbjuder fantastisk skidåkning, vackra vita stärnder och italienska samt det italienska köket är för oss magiskt.

Sara - Så skönt! Förstår att du längtar till italien. snart är det juli : )