torsdag, november 16, 2006

Segerhuva på och av och på!

Nu ligger jag i soffan i lillebrors vardagsrum. I ett regnigt men rätt varmt Stockholm!

20 pussar från båda barnen kvar på ansiktet och av maken som alltid kör mig till flygplatsen. So far lovely day. Men så delayed skylten på i Lugano. Dimman låg som tjock vispgrädde över Schweiz idag. 1 timme stod det, vilket innebar att jag skulle missa min transfer flight från Zurich. Typiskt. Jag som brukar ha tur med just sånt. Ja ja, gick igenom den lilla passkontrollen och köpte vin och konjak i lugn och ro till familjen i Sverige. Skrattade med tjejen i kassan som lyckades ha sänder 4 (!) påsar på raken när hon skulle packa åt mig. Så plingade det till när jag satte mig ner. Ett annat plan stod ledigt och kunde åka. Bara 20 minuter sen. Kanske tänkte jag skulle jag hinna ändå?

Vi landade exakt 16.05, då mitt andra plan skulle borda. Kanske kanske om jag springer hinner jag och jag sprang med datorväska, handväska ala stor och två påsar med starka vätskor. Väl framme vid min för dagen andra säkerhetskontroll blev jag ordentligt stoppad. De tryckte som alltid på pipknappen (jag är övertygad om att de gör det, den första pep jag ju inte i..) och så fick jag gå till sidan i ett bås. Muddrad, hm, händer ofta mig. Fattar inte vad i min blonda look som gör mig till misstänkt kurir... Av med byxorna skriker kvinnan nästan till mig i båset. Ok ok säger jag, lugnt. Av med strumporna skriker hon vidare. Sen tar hon mina skor och går iväg... Kommer tillbaka och ber mig klä på mig efter hon har könt på mina armbågar länge (!?).

Nu är det kört tänker jag. 16.40, det är kört! Men segerhuvan har inte svikit helt, jag ser till min glädje att planet är sent och att boardingen börjar just då. Med ett leende checkar jag in och landar på utsatt tid, vi flög ikapp.

Jag öppnar min bok på planet och inser snabbt att jag redan läst just den boken. Morrar. Killen bredvid sitter med 4 olika svenska tidningar. Jag tigger. Han ler och bjuder. Kvinnan bredvid mig på andra sidan ler när hon ser DN. Hon tigger och får. Resten av flighten sitter vi tre Schweiz boende svenskar och skrattar och diskuterar utlandssvensk boendet tills vi landar. Oerhört trevligt, rödvin och vatten och kaffe och äcklig macka. När vi landat bestämmer vi oss för att dela taxi till stan.

Till syvennde och sist en lyckad resa. Och nu ligger jag här i min lillebrors soffa : )

5 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Trist med otrevliga kontroller. De borde väl behandla folk med mer respekt så länge de inte finns några starkare misstankar. Nåja, du hann och allt ordnade sig till det bästa ändå. Njut nu av Stockholm och dina vänner här. (Fast jag misstänker att du redan längtar efter familjen...)

Sunflower sa...

Det kallar jag att ha mycket tur i oturen (oturen är kontrollen då)! :)

Anonym sa...

Välkommen till Stockholm! Jag blir också alltid kontrollerad massor i alla kontroller...

Anonym sa...

Det är superkul att resa men ibland kan man få stressa ihjäl sig. Men du hade flyt iaf :D

Var dags glimtarn sa...

Nässelblom - ja eller hur... Nej jag hann inte längta hem. jag for som en iller runt i stan :)!
Sunflower - mest tur att ett annat plan stod ledigt, otur i kontroller har jag alltid (undrar alltid hur det kommer sig...)

Sara - Tack, det är kul att besöka Stockholm och "hemma", nästan skönt att läsa att andra med blir stoppade... (har de känt på dina armbågar med*S*?)

Sarachella - Ja flyt fram och tillbaka kan jag konstatera så här i efterhand...