torsdag, november 13, 2008

To catch and a dream...

Som en enögd dröm for fasader och tapeter förbi min näthinna. Så går det när man toksurfar i sängen före sömnen lindar in en. Drömmarna nuförtiden består av blandade bilder ifrån hemnets stora utbud. Salig blandning bilder fastnar, italienska kök och galna rosa badrum. Jag vaknar trött.

Lilla H vägrade duscha igår kväll. Efter att ha dansat hiphop en timme, åkt konståkning en timme och sen spelat gitarr. Efter även haft gympa i skolan samma dag så borde man däcka. Men hon är pigg som en ärta när hon kommer hem. Vi måste ta bort en onsdags aktivitet säger jag, det är för mycket. Hon säger nej.

Hennes pappa lyfte in henne i duschen imorse. Hon var knappt vaken. Jag hörde deras trötta diskussion. Jag klev upp och in i duschen med henne, tvålade in och viskade vackra sanna kärleksord tills hon smälte. Sen drog jag vitsar så hon skrattade. Det är så lätt att glömma, att vår självständiga piratessa med tusen järn i elden behöver tanka närhet och kärlek varje dag hon med. Hon är bara så svår att fånga.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är lätt att glömma de nära stunderna när barnen blir äldre. Tack för att du påminner mig!

Sara sa...

Jag har också en självtändig liten som är svår att fånga. Det är så lätt att glömma bort honom.

Var dags glimtarn sa...

Zäta - Glad att jag kan, kom precis på det själv :)

Sara - Man ser ju bara det glada lilla ansiktet som flyr förbi...

Anna sa...

Hmmm, just det; svårfångad. Sån är Loppan också.

Och visst är det lättare när barnet ifråga (Lillebror) själv kommer och ber om "tankning".

Man glömmer lätt.

Solrosfrö sa...

Våran mellantös är oxå en självständig piratessa med morgonhumör... men man får hitta stunderna när man kan fånga in henne :)

Kajsa sa...

Så fint du skriver om din prinsessa.

Anonym sa...

Jag bara behövde komma tillbaks till din blogg och se hur det går till med er... era beslut, så.... då blir det Stockholm. Bra tänkt att barnen börja där "i slutet". Vad kul, själv tycker jag inte om så mycket att flytta och ändra, men mitt liv bara säger emot! Vi skall flytta juni-september till obestämmd ort, fast fortfarande här i närheten. Men igår upptäkte vi en liten gäst i magen, som kommer precis mitt i alla kartongen som blir då. hehehe, det blir bara mer spännande!
Här sysslar vi med mobilspel, vad gör ni?

Ciao, och kommer du i Como så tar vi nog en kaffe!

smultron sa...

De avslutande meningarna, åh, det låter som min egen lilltös, min lilla H!

Var dags glimtarn sa...

Anna - ja den som tankar själva får ju automatiskt sin beskärda del. De andra får man kasta nät om...

Fröet - Man får påminna sig...

Kajsa - Tack!


Marzia - Absolut en kaffe! Du vet väl att det finns flera supergoa svenskori Como!? Varför flyttar ni? I love Como, sörjer ibalnd att vi flyttade därifrån men skolor etc bättre här tycker vi. Har ni fler barn? STORT grattis till den lill i magen!!