lördag, september 06, 2008

Allowence

Kan betyda helt annat. Men det var den rubriken som föll sig på.

Jag har njutit, i några dagar nu. Själv och tillsammans med barnen ibland, ibland med maken. Vi njuter i förväg. Åt lille Junos ankomst. Ovh vi tillåter oss det. Att glädjas nu.

Detta genom att ha tvättat alla hans nya, samt ifrån bror och syster begagnade, kläder. I bästa allergitvättmedel. Såklart. Ha ha. Så är man, som mor. Ibland. Vi har vikt och lagt de små gulliga kläderna i fina små högar. De fyllde två lådor. Varken mer eller mindre.

Jag har nog aldrig varit så förberedd. Redo. Fast jag njuter av den korta stund vi har kvar att sova allena i sängen. Lille O har precis flyttat ut ju, på eget bevåg. Han kommer inte ens när det åskar, han, den liksom amen i kyrkan, har kommit vargtimmen. Varenda natt i snart 7 år.

Imorse skrattade vi, maken och jag. Jesus. Vi får ha sängen ifred i 2 månader. Lite rå humor som vi har skrattade vi åt att vi sa att man borde kanske lobotomeras. När man återvinner det där man längat efter, har man bäddat för en ny liten att ta bort just det. Med glädje dessutom.

Snart börjar det om. Antar jag. Vakennätter och magknips skrik. Och det känns så välkommet.

6 kommentarer:

smultron sa...

Åh, nu får jag det där lilla bebissuget igen! Bara det lilla, inte det stora.

Solrosfrö sa...

Medelstort bebbesug här, som växer... Men fyra? Hur fixar du det Smultron?? Njut av att vara 2 i sängen. Vår åtta åring kommer fortfarande i vargtimmen ;) Den minsta blir liksom aldrig stor...

Sara sa...

Twinsen kom länge. Varje natt. Men dottern har aldrig kommit. Hon vill för allt i världen inte sova i vår säng. Och jag kan erkänna att jag är rätt glad över det...! :D

Mustardseed sa...

Mmm bebis i sängen är mysigt för det mesta, utom nätter som den jag just haft med rivig bebis som inte riktigt vill sova om hon inte får ligga allra tätast intill mig och snutta hela natten och rivas med händerna mest hela tiden och så till slut vid 4.30 sådär tycka att nu är det väl ändå dags att gå upp mamma? Men så står (!!!) hon här bredvid mig nu och vill vara med och är bara mysigast i världen..så visst är det ett kärt besvär. Ljuvligt.

Var dags glimtarn sa...

Smultron - när det suger "fast man är klar" kan man ju alltid låna en bebbe en stund :)

Solrosfrö - därför måste man alltid skaffa en till ??!! :D

Sara - Tjejer är mer självständiga där? Iaf om man ser till våra barn...

Moderna - Man smälter lättare än smör, eller hur? :)!

Sara sa...

Så kan det kanske vara – det har jag faktiskt aldrig tänkt på! Men när du säger det så... :)