torsdag, september 18, 2008

Ordkonstnär

Lille O är ibland ordkonstnärernas Mozart. Det är inte nya ord så mycket som han hittar på, det är förmågan att genom dem meddela sig. Främst när han talar känslor, blir jag ofta stum.

Fiol maestran (lärarinnan):
-Varför vill du spela fiol? Känner du någon som spelar fiol? Som du vet är det ett svårt instrument att lära sig.
- Jag känner ingen, men jag har sett en konsert på TV och jag har tänkt på hur det skulle kännas att ha fiolen sådär under hakan och så nära inpå få höra den vackra musiken. För piano och gitarr är liksom fint, men inte vackert, som fiolmusik. Den vackraste musiken. Det vackraste instrumentet. Också gillar jag stråken, hur man drar den, så där snabbt (han gestikulerar) vid sista tonen. Därför, vill jag lära mig spela fiol.

Det var som om han verkligen längtat efter att berätta varför. Att få frågan. Få sätta ord på hans vilja och känslor. Han pratade med stor värme och intensitet. Lille O snart 7 år.

Rummet blev tyst. Helt tyst. Sen log hon och sa, du kommer bli en intressant student. Vi ses på tisdagar då! Han skakade väldigt artigt hand med henne. Hela timmen med henne var han som en annan pojke. Blyg (för första gången?), lugn och väldigt uppmärksam på hennes instruktioner.

11 kommentarer:

Anna sa...

Åh, underbart! Jag blir alldeles varm i hjärtat av hans ord.

En sensibel ung herre.

Dubbelörn sa...

Vilken underbar liten kille :)

Nässelblom och choklad sa...

Helt underbar förklaring. Vilken lärare skulle inte älska enelev som berättar om sin nyfikenhet på ett instrument på det sättet? Vad roligt att du dokumenterar det.

C. Meow sa...

Oj, det där hade han tänkt igenom. Vad kul att han tror sig att kunna berätta det också :D

Sara sa...

Åh, jag blir också alldeles rörd.

Jag spelade fiol när jag var liten... :)

Anonym sa...

Vad moget av en liten 7-årskille att kunna uttrycka sig så! Man blir varm i hjärtat. Det låter som att han verkligen längtat efter att få lära sig spela fiol. Vad kul att han får möjlighet att göra det. Vem vet, det kanske blir hans "grej" i livet?
/Anna S.

Var dags glimtarn sa...

Anna - Ja sensibel är han vår lille O:)

Dubbelörnen - :)

Nässelblom- I had too sas :)

Camilla - Ha ha, det kanske lät som om han tänkt på att han kunde få frågan, men jag tror att han bara äntligen fick säga det. Efter ett års tjat!

Sara - Gjorde du! Maken med, ha ha samma lärare i gamla stan?! Jag var för pianoforte, men våra två "stora" är inte intresserade av det :)

Anna S - Ja vi förvånas ofta över hans ordval och lite lillgammalhet. Ja vem vet! :)

Sara sa...

Mycket troligt att vi hade samma lärare. :) Minns inte namnet just nu, men ska ta reda på det!

Minna sa...

Men wow, vilken lilleman. jag blir cokså alldeles rörd!

smultron sa...

Han sålde verkligen in det här med att spela fiol! Plötsligt vill jag inget hellre :D

Var dags glimtarn sa...

Sara - Maken fick en fiolbok med små stjärnor i, i hans står det lyssna bättre! träna mer! ha ha ha. Vi letade efter en guldstjärna men fann ingen :D

Minna - Han är en goding :)

Smultron - go for it!! :)