tisdag, januari 08, 2008

Strega

Betyder häxa. Jag är bordsskickshäxan!!!

Jag trycker på lilla H:s rygg så att hon sitter rakt. Man pratar inte med mat i munnen, man hostar eller nyser i armvecket (inte i handen!!!). Man har servetten i knät. Man dukar och dukar undan, man använder rätt bestick. Man sjunger inte vid bordet. Man visslar inte vid bordet. Man sitter mitt på stolen med fötterna pekande mot golvet. Inga armågar på bordet. Man tackar ordentligt den som lagat mat. Man hjälper dessutom till med att laga mat om man inte har bättre saker för sig. Man dukar fint, dvs inte kastar upp porslinet, lägger kniv och gaffel rätt osv. Skär maten och nåde den som petar i maten med fingrarna woahaha. Jag är en HÄXA!

Jag har ingen aning varifrån häxeriet kommer ifrån. Jag AVSKYR dåligt bordsskick. Att se någon prata med mat i munnen, som hänger över bordet och slafsar i maten. Som inte kan hålla sin egen rygg rak. WOAHAHA.

Moderna skrev så roligt om vad D trodde bordsskick är. För mina barn betyder nog det ordet en hel del. Typ mamma är en häxa och jag måste sitta ordentligt. Men när jag ser våra barn äta vid ett bord tillsammans med andra barn ser jag att det inte lönar sig nämnvärt att vara häxa. Jag ser ingen skillnad. Åtminstonde inte i Italien/Ticino. Det jag såg som skillnad i Sverige var frågande ögon när man inte erbjuds nya tallrikar för en ny rätt. Att först ha ätit spagetti med sås och sen bli serverad sallad på SAMMA tallrik tycker lille O är så äckligt att han hellre avstår salladen. Ha ha min häx ättling ; ) Ok, jag tror de lägger en servett i knät per automatik med. Och ber att få saker skickade till sig. Samt dukar de alltid av sin egen tallrik.

Undra vems häxättling jag är, har nog förträngt det......

3 kommentarer:

Mustardseed sa...

Hahaha!

Våra barn måste...sitta still på stolen med fötterna neråt (eller på knä om man inte når annars), använda besticken, torka sig med servett istället för på händerna, tugga med stängd mun och inte prata med mat i munnen (fast där är R expert på att inte vara förebild så den är svårare att upprätthålla), tacka för maten och alltid plocka undan tallrik och glas efter sig. Så vi är kanske inte sååå långt efter iaf ;-)

Var dags glimtarn sa...

Låter jämsides ; ) Känns skönt att höra. Men jag är en riktig häxtjatis. Stackars ungar...

Åh, min H är helle ringet föredöme när det handlar om att snacka och mat i munnen. Jag är hans häxa med woahaha. Man dras till sin motsats va!?

Dubbelörn sa...

Skrattar när jag läser detta. Hade en mamma som var likadan. Sitta rak i ryggen, använda servett o hålla besticken "rätt" var a och o. Hon var dessutom lärarinna av den gamla skolan så eleverna i skolan fick minsann förutom annan kunskap, lära sig bordskick ;). Är också "häxtvättad" o sonen har ett fantastiskt bordsskick redan som liten. Han avskydde att bli smutsig på händerna så han åt med bestick redan när han var 1 år. Enda barnet på dagis som satt o åt själv när han bara var 14mån,utan en enda fläck på kläderna *skrattar*.

Får väl nu också erkänna att jag har "svårt för" folk som håller besticken fel, du vet så där med hela handen... Reagerar alltid när någon i slips o kavaj, el tjusig tjejoutfit sedan förstör "bilden" med att "krampa-besticken".... Jag skyller detta helt på min mor *gapskratt*

Kramar fr en annan häxa ;)