onsdag, juni 18, 2008

Otröstlig

Inte borde jag sluta veckan med att skriva den rubriken. Men lilla H har med hull och hår gått in för fotbollen. Hon hejar och skriker och dömer gula kort. Likväl som hon hoppar av glädje vid alla Sveriges mål.

När hon slog upp ögonen i morse sa hon: vi kan inte grilla hos Haugaards ikväll, det är fotboll! Vi såg givetvis på fotbollen där. Lilla H grät redan vid första målet. Vid det andra var hon otröstlig. Dio, mamma mia. Helt lost i fotbollen. Hon lugnade sig ett tag, men grät igen när hon sekunden efter matchens slut sa godnatt.

Vi är stolta föräldrar. Barnen kommer inte bara hem glada ifrån skolan. De har även lyckats lära sig en hel del. Kanonfina betyg. Mest stolt är jag inte över deras högsta betyg, utan att de faktiskt båda har 5:a (av 6) i italienska. Forza! :)

(Jag tror bara föräldrar som flyttat utomlands med sina barn, till ett land där ingen av den familjen talar språket, förstår den känslan fullt ut. Jag kommer aldrig glömma hur tufft det var i början och inte heller att våra barn bara får input av italienskan på skolan).

6 kommentarer:

Anna sa...

Gullunge!

Gullungar!

Annie - PD sa...

Ojoj vad engagerad hon är lilla raringen :)
Härligt att de är så snabba med att adaptera det nya språket :D

Anonym sa...

Vill bara kika in och önska en härlig midsommar här hemma i Svedala. Nu har ni kanske redan åkt men om du läser det här så hoppas jag du känner dej ombrydd (där har du ett nytt svenskt ord).

Stor KRAM

Anonym sa...

Vad kul att barnen har lärt sig italienska så fort! Det verkar vara ganska höga krav i skolan desutom. Ja, när det gäller fotbollen är nog många besvikna nu, men i idrottens värld går det upp och det går ned...
/Anna S.

Solrosfrö sa...

Duktiga och engagerade barn, härligt! Brås på sin mor kanske...

Var dags glimtarn sa...

Anna - för det mesta! :)

Annie - engagerad är bara förnamnet ha ha. Ja, det har snart gått 3 år och de kämpar, nog därför de slår många italienska barn i italienska, de tror att de fortfarande måste kämpa?

Anna S - upp och ner. Ner för fotbollen upp för italienskan hos oss .)

Jessika - ja härligt! Ha ha jag är enivs men var aldrig en stjärna i skolan, medel mer....