fredag, december 08, 2006

Det ligger snö på alperna....

Härligt härligt. Igår tog maken sig en liten paus. På väg till möte i Zug stannade han vid Andrmat. När han körde in i tunneln på väg dit regnade det. Såg alltså inte ut som om det skulle bli så härligt att åka lite skidor på vägen. Men så andra sidan tunneln, som alltid i alperna så sken solen som en propp och snön låg vit och var fin som puder!

Idag är det röd dag i Ticino, våra barn berättade att idag blev Maria gravid. Kort graviditet hon måste haft, lyckliga kvinna tänkte jag. Nu är exilpappan och barnen och handlar gran, deras alldeles egna tradition. Jag är för "picky" för att få följa med. Förstör väl nöjet eller nåt ; )

Barnen och jag ska sen på lunch hos vänner till oss alla. Sen ner på julmarknaden som fullkomligen har belamrat Locarno stad, det är supermysigt! Ett stånd är barnens där det finns saker som de har gjort. Som nunnorna säljer och där pengarna går till välgörenhet. Mycket fint såklart ska vi ner i regnet och kika på vad de gjort våra små söta. Och förhoppningsvis hitta lite pynt till granen!

Dagen tar inte slut där, sen ska vi till lovely (ehm) IKEA, köpa glögg och peppisar och håller tummen för att det finns peppdeg med, vi (ehm jag?) har lyckats äta upp allt. Jag vill göra stora hjärtan och hänga i fönstren! Vi vill garnera med smartisar och glasyr!

När vi kommer hem ska vi klä granen och sen äta middag framför brasan har vi lovat och kika på julkalendern tillsammans. Sen brukar barnen somna framför brasan på helgerna. Mysigt.

Jag ska jobba ikväll, ligger lite efter. Imorgon är det glögg fest vilket alltid är kul när man bor utomlands, svenskarna blir som galna i peppisarna och lussisarna och glöggen, lokalborna blir fascinerade, eller nåt ; )
Våra bästa vänner från Como sover över, vi äter makens goda thaigryta och sen somnar vi väl med framför brasan.

På söndag flyger exilpappan till Sverige. Med en inköpslista i fickan, inför stundande julen. Och med klappar i väskan till de små kusinerna!

Buona Domenica!

Inga kommentarer: