tisdag, december 05, 2006

Dumburken

No more dumburken. È vero, vi har ingen TV längre. Jo, vi har hårdvaran men inte mjukvaran. Och det är befriande! Sätter man på TV'n ser man numer bara myrornas krig, inte så fördummande som såpor då man inte orkar se så länge. Ögonen går verkligen i kors av att titta på myrornas krig.

Barnen protesterar inte. Vi har ingen TV. Bye bye hemska cartoon networks och allt vad det heter. Hello WEB TV. Nyheter och julkalendern, that´s it. Jo vissa svenskproducerade program som På Spåret kan man med se på. Det räcker, jag lovar, testa!

Vad gör vi då? Jo vi pratar, vi spelar spel, vi sitter framför brasan och läser. SOm one big happy family *S*!

Barnen har sina filmer såklart, exilpappan och jag börjar med köpa serier, så man kan se när man har lust och slipper missa ett avsnitt för man råkar vara borta en kväll. Kvalitetstittande, när andan faller på. Faktiskt. Jag "ser" hur bakåtsträvande det låter. Kill your darlings sa en väninna till mig. Fast hon sa det i ett annat sammanhang, för ett annat forum. Men tänk på det. Bonde söker fru och allt vad det heter, jag menar, hallå, kill your darlings. Alltså de som bara fördummar och som man gott lever lyckligare utan!

Ser fram emot WebTV boomen dock, att fritt kunna välja när andan faller på om jag vill se en serie som jag gillar, ett naturprogram, what ever som inte är fördummande och från vilket land som helst. Hoppas jag aldrig mer kommer slå på TV'n och undra vad som finns att se. Vill jag se ska jag innan jag slår på dumburken bestämma vad. För annars finns där inget. Lättare så, inget utbud ger mer hjärngympa :)

3 månader snart utan TV och jag och maken och barnen har pratat mer än någonsin. För att dumburken bara visar myrornas krig emellan väl valda filmer. Det är lovely!

4 kommentarer:

Linda K sa...

goddag goddag, hittade blondie-topen i small. hängde undan den till i morgon om du är intresserad?

Var dags glimtarn sa...

Mille grazie bella Linda! Jag är verkligen så glad för detta, tjohoo så uberschysst!

Sunflower sa...

Kul att ni tog bort TV, eller ja, det ni nu gjorde. :) Jag tittar inte heller så mycket på TV. ORKAR INTE MED alla såporna. Kollar på några serier, och visst är det skönt att kunna se dem när man vill i stället för att missa bara för att man har/hade ett liv just vid tillfället en viss serie sänds. :) Kram

Var dags glimtarn sa...

Hej Sunflower! Håller helt med dig... Men har aldrig tänkt på tanken att inte ha TV förut, det blev lättare iom en flytt, då måste ma nskaffa abbonnemang först det var då vi bestämde oss att testa utan!