onsdag, december 20, 2006

Skridskofeber

Nere på piazza grande ser det ut som vinterland. Där är två stora kupoler och emellan dem en stor skridskobana. Tillfälligt uppbyggd för barn och vuxna i Locarno. I ena kupolen fikar man, eller lunchar, men de flesta sitter ute i solen. I den andra hyr man skridskor för 1 franc timmen. Runt om är det julgran a la supergrande och pynt och ljus och musik.

5 dagar i rad har vi åkt skridskor. Är man som lille O, lite vinglig och rädd, så hugger man tag i en pingvin som har två handtag, den "pattinarar" (försvenskat åker skridskor) med, lätt som en plätt! Så smart. Lille O tycker så mycket om pingvinerna att han sätter på dem både hans mössa och vantar innan han far runt runt i hög hög hastighet. Gillar man inte att ramla är pingvinen en bra vän.

Lilla H ramlar, kör fort fort, ramlar och ler och skiner som en sol. Hon snurrar med. Hon älskar det. Hon är en skridskoprinsessa, helt klart : ) Jag vet inte hur många timmar vi varit på piazza grande denna veckan, men fler lär det bli, även jag åker omkring och låtsas att det är för barnens skull. Men nej, det är något magiskt med att få upp hög hastighet på is och ändå ha kontroll. H-isnande känsla!

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Det låter helt underbart! Att åka skridskor med barnen är jättekul och det låter som om Locarno är en mycket trevlig plats att göra det på. Jag ska också passa på att åka skridskor med mina barn här i Stockholm på lovet.

Var dags glimtarn sa...

Nässelblom - JAA, det är superkul, speciellt i strålande solsken och närhet till cappucco intag ; )