fredag, december 01, 2006

Viktigheter

Viktigheter är ett ord vi använder i vår familj. Lille O som började med det. Han är lite av en ordkonstnär ibland. Fast det kanske är ett riktigt ord? Vi använder det så frekvent att jag inte längre vet :)

Lilla H satt igår vid middagsbordet, stirrade framför sig och tittade på sin morfar, sin morbror, lilla Tyra och sen på sina föräldrar och sin bror. Hon öppnade munnen och levererade en sanning stor för en 6 åring, pangpå för en vuxen:

-Vet ni alla, det är inte pengar som är viktigt att ha, det är löven. Löven gör så att vi kan andas. Det är viktigare än att tjäna pengar, vi måste vara rädda om löven!

Vi blev alla tysta. Slogs över hur små barn kan leverera världs sanningar sådär pangpå.

-Ja svarade vi unisont. Det är träden och löven vi ska vara rädda om. Att tjäna pengar är inte viktigt i jämförelse.

Sen åt vi färdigt middagen. Lilla Tyra fick assistans av lilla H med att få skeden rätt i munnen och hon räddade även en flygande tallrik från att hamna i golvet. Proffs kusin. Lille O säger menst - men TYRA! : )

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Tänk så klokt. Det borde vi vuxna komma ihåg!

Anonym sa...

NU lämnar jag ett litet spår för jag måste bara säga en sak ... skriv ner sådana små kommentarer, spara (men det gör du säkert redan ..)och njut av dom när de blir lite färre. Jag har kvar flickornas på lappar lagda i en låda ... det är så roligt att ta fram ibland ;)

Var dags glimtarn sa...

Nässelblom - Ja visst var det en underbar klokhet!

Christina - Hej och välkommen hit! Jättekul att du lämnar spår efter dig : ) (ja jag samlar på våra barns kommentarer...)