torsdag, oktober 30, 2008

Espresso är mitt guld

När den superdyra helautomatiska kaffeapparaten á la löften bäst på marknaden hela tiden går sönder svär jag som en borstbinda. Skitpryl. Skitskitdyra skitpryl.

Så får jag ett brev: Gentile Senora, kaffeapparatens garanti har nu gått ut och ni får själva betala servicen. Det blir dyrt. Ungefär så stod det, i korta ordalag.

Mental note: Köp inget helautomatiskt superdyrt ever again.

10 kommentarer:

Anna sa...

Någonstans mitt i denna era av kaffemaskiner undrar jag stilla vad det är för fel på riktigt gott kaffe, bryggt på hederlig kaffekokare.

Det innebär inte att inte förstår din frustration! ;o)

Var dags glimtarn sa...

Nej nej jag kan inte dricka bryggkaffe. Te eller espresso tack! Men en liten espressoperkulator som man sätter på spisen är ju samma sak, tar sån tid bara. Men man borde ju ta sig tiden. Lära sig att allt inte måste gå så förbenat fort.

Anna sa...

Då klubbar vi på perkulatorn tycker jag. Och långsamhetsträning. Den skulle jag också behöva.

:o)

Var dags glimtarn sa...

Man lä så länge man lever... :D Först jobbar man på att bli snabb, sen på att sakta ned för att tillslut försöka hinna med öht. Vilken ironi. ;)

Peace in mind sa...

Jag säger moccabryggaren...visst tar den lite tid på sig, men det blir cafè med känsla. Btw, vi sålde vår helautomatiska innan den risade ihop, och köpte en väldigt manuell à la restaurangmaskin. Och den håller! Nu dags för en em-kopp:)

Dubbelörn sa...

Sorry att jag skrattar när jag läser detta... Men det känns som väldigt typi9skt ;). Svindyrt o såååå bra o otrolig kvalitet men pajjar den så ... bad luck *pekarfinger*

Inte lätt att veta vad man ska välja. Vill också ha en expressomaskin men har inte vågat komma till skott. Expresso är något helt annat än vanligt bryggkaffe ;).

På tal om tidningar... Bor ju ute på landet o därmed så har alla utsvävningar fr stadslivet försvunnit. Knappt några caféer, eller uteluncher o middagar, sällan ens bio. Livet ger helt andra saker numera ;).

Mina prenumerationer är den lyx jag unnar mig utan den minsta ångest *skrattar*.

Kram

Var dags glimtarn sa...

Dubbelörnen- men det är ju typiskt! :D Bryggkaffe är inte gott, för mig alltså. Då hellre vatten eller te, gärna gott te :) Ja men dina tidningar är en härlig och relativt billig lyx, jag är bara avis!! :)

Var dags glimtarn sa...

Och min lyx är bara frustation, dvs espressomaskinen a la helautomatisk bäst på marknaden :O

Solrosfrö sa...

Klarar mig inte utan vår espressomaskin... Medeldyr och den har krånglat till och från i 2 år, så förra månaden fick vi en ny! Alldeles gratis ;) Men vilket irritationsmoment det är när de krånglar...

Var dags glimtarn sa...

Fröet - viss lyx vänjer man sig fort vid. En ny!! Jag är avis!! Här säger de bara lessen senora, lessen och kroppssrpåket visar tjafsa snälla inte, snälla, snälla. Och jag är för det mesta snäll :) (men här kan man tjafsa sig till allt, om man orkar skrika lite=