fredag, mars 07, 2008

Lago di Como och Lago Maggiore

Tänkte skriva litet inlägg riktat mot goa Petra, som har planer på att resa hitåt. Men det får bli en annan dag. Men det kommer. Idag blev en sån där mindful maraton halvdag. Efter att ha lämnat barnen som skulle på konsert med skolan där de skulle lämnas åkte jag vidare till min nack och rygg terapeut, som lät lugnet sprida sig och knutarna dö döden.

Sen tog jag en snabb espresso med väninna. Så fastnade jag i handlingen. Ena jag skulle åt ett håll och andra jag skulle minsann något helt annat. Andra jag vann. Ganska ovanligt. Jag borde åkt hem för att ringa lite samtal, jobba helt enkelt. Men bestämde mig för att köpa påskliljor att ha utanför dörren och blommor till balkongen. Balkongen som hänger över de långa smala trapporna som leder hela vägen ner till Locarno, och invid de blommande camelia träden. Balkongen skriker efter uppmärksamhet. Pryds bara av våra två små undulater. Lilla H:s Snövit och lille O:s Skuttiskutti. Jag gjorde en Anna, jag stannade i nuet och undersökte med glädje urvalet i lugn och ro. Valde blommor med stor omsorg. Balkongen kommer bli lovely.

Sen styrde jag kosan för att köpa den där scatescootern. Grymtade över priset, tog den billigaste efter det att jag frågat ut affärsbiträdet. Det var ingen skillnad på dem, egentligen. Jag tog mig tid. Jag rullade ut min stora blomvagn där jag även lyckats balansera en kartong med en scatescootrande cool kille på bild. Fastnade i ett skyltfönster, och kände bara ja. En affär full med pärlor och "göra halsband" verktyg. Jag plockade ihop en liten påse till lilla H, hon önskar sig inte det men jag vet att detta blir hon glad för. Nu kan hon själv knipsa av trådarna och har små hängen att knäppa trådarna med. Visst ska hon få en boklåda. Som jag tror är en bokhylla, lite osäker på om hon verkligen vill ha en låda : )

9 kommentarer:

C. Meow sa...

Det är så roligt när man hittar presenter som man vet kommer glädja, speciellt om de inte är önskade ... Ja, du förstår hur jag menar :D

Var dags glimtarn sa...

Visst är det! Den var mycket uppskattad : )!

sara sa...

Hon blir säkert jätteglad över presenten! Men du – hon kanske verkligen vill ha en låda? ;-)

Var dags glimtarn sa...

Sara- Jag får ta henne i handen så får hon låta mig veta, låda eller hylla: ) (hon blev jätteglad!)

Peace in mind sa...

Vilken härlig dag, glad att du kallar den en Anna:) Snart när värmen kommit hit ska det fixas på altanen, det är avkoppling i kubik. Och lova att du låter oss veta om det är låda som önskas!?

Var dags glimtarn sa...

Låda? Förstår inte *trög* men den där klänningen är min ;)

Var dags glimtarn sa...

Ja en Anna :) ! Ska se till att göra fler Annisar :)

Petra sa...

Jag tackar för din goda tanke! (skriva om dina sjöar alltså!). Men din dag lät väldigt relaxad och bra!

Var dags glimtarn sa...

Petra - Det kommer!