lördag, mars 01, 2008

22 grader

är det ute. Klockan är 17.45! Vi har skidat mellan 13-17.00 på underbara Cardada, 5 minuter ifrån oss. Med goda vänner. Galna Cristina ifrån Columbia och Mike hennes make ifrån Skottland. Vi föll av ankarliften C och jag, i ren skratt attack. Hon är helt galen. Och en fantastisk/galen smyckesdesigner. Och underbar. Våra allra första vänner i Como. De flyttade med oss hit. Det är rätt fantastiskt faktiskt. Våra döttrar fann varandra på dagis i Como, ingen av dem kunde prata italienska. Idag lär de varandra svenska respektive engelska., via italienskan.

Det blåser, men varma vindar hos oss. Inte storm än som de varnat för. Förstå, 22 grader i dalen och vi har skidat 5 minuter härifrån. 1200 meter uppåt, men ändå. Hur ska vi kunna flytta härifrån...

Barnen leker i parken invid. Den är vår trädgård. Har man ett hus med ca 30 kvm trädgård gör man bra i att bo invid en park. Det lustiga är att när andra barn kliver in i parken tittar lilla H och lille O konstigt på dem först. Liksom, eh detta är vår trädgård och vem är du?

8 kommentarer:

sara sa...

22 grader?? Själv joggade jag i ösregn idag och längtar mig förtvivlad efter sol och värme.

Petra sa...

Jag är inte alls avundsjuk, inte alls *tittade på bilderna*. Och har ni bott i Como också? I norra Italien då? Alltså jag blir grön!

Solrosfrö sa...

Ja ja - vad är väl en bal på slottet...?
Skidåkning och sommar, här är det ju bara höst året om numera :(

Var dags glimtarn sa...

Sara - T-shirt och svettig på ett café det blev en snabb panini, det blev för varmt! Vi har varit på stranden och folk har badat!

Petra - Ja vi följde vår dröm! Här är lika vackert....Kom hit ; )

Jessica - Får väl trösta med att vi har kortare regperioder här vår och höst, inte så kul tid då *S*

sara sa...

Badat??! Och här kom det lite snöblandat idag...

Var dags glimtarn sa...

Sara - Ja inte vi. Det är som svenskt juni vatten. Too cold for us mesiga ytis vikningar ; )

Anonym sa...

Ah, det later sa dar ooooooooootroligt mysigt med skidakande och goda vanner!!!

b a n d s t i g e n sa...

Ni kan inte flytta hem. Punkt. Vi kommer och hälsar på!!!!!!