tisdag, mars 11, 2008

Lingonsylt och flädersaft

Vad skulle vi utlandssvenskar göra utan IKEA! En liten korg men lingonsylt, vanllijsås, flädersaft, hjortronsylt, blåbärssylt, bullar, mazariner, chokladbollar och dajm. Våra barn kommer vara världens lyckligaste när de ser dagens mellanmålsbord!

På bordet står med ananas, som jag är beroende utav, hallon och smörgåsar med bresaola. Slår vad om att det slutar med att det är jag som tar två mazariner och två chokladbollar. Våra barn är så jäkligt måttliga när det handlar om gott. De fick inte den engelska genen, thats for sure.

Nej nu måste jag åka. Sist jag drog ner för berget stod en helikopter i vägen. Det låter otroligt. Men de far upp och ner och måste ju landa någonstans. Framför vår bil var tydligen ett bra ställe.

8 kommentarer:

Petra sa...

Oj, det låter både gott och spännande! Har ni Ikea så nära, där mitt uppe i bergen?
Ta en chokladbulle för mig också!
Så det är engelskt att gilla godsaker? Jag trodde det var skånskt ;)

Linda K sa...

kan tänka mig att ikea blir räddningen! har dom stort sortiment?

Var dags glimtarn sa...

Petra - VI bor på berget men bara 200 meter upp ifrån en relativt stor stad och en ännu större invid (Lugano). Åh jag tog chokladbullar för oss både ; )Ha ha skånsk med alltså?

Linda K - Japp räddningen : ) De har en hel matbutik, rätt bra sortiment men vissa saker har jag aldrig sett :O Så älskar jag att läsa förklaringarna vad det är på italienska. Minst sagt intressanta beskrivngar .)

Peace in mind sa...

Jag vill också åka till ett italienskt Ikea, kan slå vad om att det bräcker Barkarby med hästlängder:)

Var dags glimtarn sa...

Anna- Nej inte så spännande. Faktiskt. De serverar köttbullar med pommesfrites eller ris :O

Annie - PD sa...

Ikea är räddningen när man bor utomlands. Själv moffade jag Gott & Blandat i stora lass när jag varit där. Och lingonsylt.

Var dags glimtarn sa...

Annie - Gott och blandat saknar de i sortimentet här! Dajm, (Marabou ärju mindre sexigt i Schweiz kan jag tycka...), hallonsnören och lakritsbåtar och bilar. That's it i godisväg. Vart bodde du?!

Annie - PD sa...

Jag bodde i London - nära kan tyckas men jösses vilka skillander i kultur det var, framförallt som tjej inom IT-branschen.