torsdag, maj 08, 2008

Korsord och likör

När lille O gör sina korsords läxor som följt med hem ifrån skolan ler jag åt kontrasterna.

Det börjar med bladlus, det fortsätter till skorsten och slutar med likör och cigarr.

Tvivlar starkt på att likör och cigarr skulle finnas med på 6 års i Sveriges korsord. Här...en del av allmänbildningen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Har visserligen inte med det här inlägget att göra men jag såg dina namnfunderingar i ett tidigare inlägg och där fanns Dante med, precis det namn som jag sa till maken häromdagen att jag skulle döpa min son till, om jag nu skulle ha en till bebbe :-) Så det håller jag på ;-)

Var dags glimtarn sa...

Gioia - Ja Dante verkar vara på topplistan bland mina läsare :) Ha ha vad pretantiöst det låter, mina läsare:O Ja ja du hajjar. Kul att du med gillar det. Min BM sitter på Via Dante, litet omen?

Smartasmia sa...

Hehehe...vi ÄR ju dina läsare. En hel del dessutom:D Dante funkar ypperligt för mig! Jag tycker det tyder på en högst kultiverad och mångfascitterad 6-åring där:)) Kram

Var dags glimtarn sa...

Smartasmia - ja och att han först skrev flaska, sen vin, suddade igen, ok likör då! :D Dante är fint :)

Solrosfrö sa...

Känns nästan som om vi är kvar på mor ror och far är rar stadiet här...

Var dags glimtarn sa...

Jessika - ha ha är det så? Här gör man ingen grej av alkohol etc, umgås över åldrarna, väldigt avdramatiserat. Bra tycker jag.

Anonym sa...

Nej, det där är nog en kulturell grej.
/Anna S.

Anonym sa...

Ha, ha... Vi (jag och maken) kände oss ytterst pinsamma när Isak skrev sin djurbok på bokstaven Ö. De skriver en bok om ett djur på varje bokstav som de jobbar med.
"Ödlan heter Ölburk. Ödlan heter Ölburk för han har krupit in i en ölburk. Ölburk drack öl. Ölen var god. Ölburk var vuxen."

Slutpoängen kom till efter att vi pratat lite med honom om öl och barn... Ha, ha! Jag undrar vad hans fröken trodde när hon fick rätta boken.....