tisdag, februari 26, 2008

En light me


Forumlerar om detta. Jag går i gång på lampor. Och just italienska. Dessa är mina darlings. Som jag valt att lägga mina surt förvärvade på. De röda skrivbordslamporna (ja vi har varsinn så vi slipper turas om), the silver globe, den är av handblåst glas, livsfarligt ömtålig, värsta diskokulan ovanför köksbordet. Den är stor stor och man ser roliga gubbar i den. Som att vara på grönans spegelsal. I love. Jag garvar åt varje människa som springer förbi. He he. Och sist men inte minst flos:en. Den är crazy och underbar på en gång. Den tog det 3 dagar att få ihop, bara en sån grej :) Maken nästan kastade den i golvet. Ha host. Snart kommer en till crazy darling lampada. Om två veckor. Enligt lampaffären då.

Update:Anna så fint skrev vart de kommer ifrån och vem designern är gör jag detsamma. För att jag ju fascineras av personerna bakom. Ok, bara en, min favvo: Achille Castiglioni Hans ansikte säger 1000 ord, tycker jag. Så la jag till en finare bild jag fann på nätet på lampan han designat. Vår fyndade vi på outlet. The silver globe heter egenligen Globo di Luce och är ifrån FontanaArte, designad av Menghi. De röda skrivbordslamporna är ifrån Lumina och heter Naomi.

12 kommentarer:

Anna funderar sa...

Är detta en lamputmaning? Isåfall antar jag den:)

Var dags glimtarn sa...

Jag älskar lampor (italienska)så fota gärna dina darlings! Utmaning, ok, roll on :)

Var dags glimtarn sa...

Egentligen borde jag svarat såhär: yes enlight me : )

Anna funderar sa...

I did it!

sara sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
sara sa...

Här är en till som också är svag för lampor och italienska i synnerhet. Lampor. Och väskor. ;-)

Ankie Fontän sa...

Nu blir det svårt att inte anta utmaningen och börja blogga igen... men hur patetiskt skulle inte det se ut. Jag skulle lagt ut: min trix, min Frank som Anna har samt min älskade Bauhuas T23(som inte kommit än). kram

Petra sa...

Oj, oj. Den utmaningen kan inte jag anta :-( Har inga designerlampor alls.
Nu lägger jag till dig på min länklista :-D
(håller på att boka semester till La bella Italia till sommaren, jag blev nog inspirerad av din blogg!)

Var dags glimtarn sa...

Sara - jag vill se dina kartells! ; )

Anki - Do do do!

Petra - Vad glad jag blir, du finns i min :) Kul med inspiration, se upp det finns lampor här som väcker lysande kärlek *S* (här skriver jag för det känns som Italia och om inte annat så bor vi 10 min från gränsen till Canobbio)

Camilla sa...

Aha, det är alltså här roliga lampkavalkaden startade. Hittar ursnygga lampor i snart varenda blogg jag tittar. VILL HA! Allihopa! Speciellt flos:en. MMMM.
Problemet för mig är att jag har så lågt i tak så jag har svårt att hitta lampor som inte ger mina gäster bulor i pannan.

Var dags glimtarn sa...

Camilla - Hej! och vad kul att det spred sig:) Ha ha, akta dig för bulor. Finns en flosis likadan men plattare taklampa med ; )Kika in på www.flos.com om du har tid och lust...

sara sa...

Ok, fixat. Jag höll på att bli galen, men nu finns de där. :-)