tisdag, februari 12, 2008

Big mama Svedese

Ring.... på hemtelefonen som brukar betyda att skolan ringer, en av skatterna sjuka antaglien.

-Pronto
-R?
-Si, bonjourno, qui parla?
-Ciao, sono Chiara mama della Martina.
- Ciao! Come stai (jag har bara pratat med henne utanför skolan förut)?
- Jag är ledsen för att jag stör dig, jag vet att du jobbar hemifrån.
-Niente!
- Jag har en fråga till dig, jag och min yngsta dotter är sjuka och min man är ute och reser, jag undrar om du skulle kunna tänka dig att hämta Martina idag. Hon tycker mycket om lilla H och er familj. Om om det skulle gå bra.
- Volontieri, självklart. Inga problem.
-Tack tack, skratt, jag har ju sett dig hämta familjen H:s barns b.la ofta ofta och tänkte att kanske har du inget emot det.
-Ingenting alls, vi har gärna barnens kompisar hemma hos oss.
-Igen tack. Då ringer jag ikväll, min väninna hämtar upp henne.
-Ja jag är ensam med barnen så att köra hem henne är svårare.

Det roliga med detta samtal är att barnen här går inte hem till varandra som vi gör i Sverige. Men vi har låtsas som om vi inte hajjat det och har därför barn hos oss flera gånger i veckan och föräldrarna har helt anammat vårt tänk. Så det sprider sig :) Så får vi se när lilla M blir upphämtad ikväll. Det är nämligen så att vi äter 18.30 men de oftast vid 20.00 när våra kryper i säng.....

2 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Visst är det härligt att låtsas vara helt ovetande om hur det ska eg vara där... Vi har också öppnat upp nya vägar här bland grannarna för vi har ju ingen "aaaaaning om" hur det har barit här tidigare *skrattar*

Sedan gillar jag när du tar tag i o visar dem hur barn egentligen ska hanteras *gapskratt*

Skulle dom nu inte haja läget så ringer du till Signoran o säger:

Pronto, Como stai? o Volontieri du taga omhand mina juveler o servera fricadelli till dem. Jag sedan hemta dem när luna syns i nattsvart himlen ... ehhhh??!!!

Kramar *skrattar*

Var dags glimtarn sa...

Dubbel ö - Ja ,igår kom de vid 20 som jag misstänkte. Så är det sen march i säng för våra, medan de andra som redan ätit hos oss ska sätta sig vid matbordet :O!!